Lente 2022 Ongedocumenteerd

Dromen

1 minuut leestijd

Fotograaf Peter van Beek maakte portretten van bezoekers van de Pauluskerk zonder verblijfspapieren. Waar dromen zij van? Studenten van de Hogeschool Rotterdam maakten er korte audioverhalen bij. Zoals bij het verhaal van Anicet.

Ooit streed Anicet voor meer democratie in Congo. Toen zijn vader werd vermoord, vluchtte hij zijn land uit. Inmiddels is hij tien jaar en vijf maanden als vluchteling in Nederland, maar verblijfspapieren heeft hij nog steeds niet.

Op dit moment verblijft Anicet in de Pauluskerk. Als je hem vraagt naar zijn grootste droom zegt hij: “Gewoon, een eigen plek, waar ik mensen kan ontvangen. Gezellig samen zijn, met familie en vrienden, in mijn eigen huis. Met een tuintje, waar de barbecue aan staat en muziek wordt gemaakt.”

Anicet

Het fotoproject, “Present”, is een bijzondere samenwerking van fotograaf Peter van Beek en de Pauluskerk. Peter en Thamar Kemperman, coördinator Kunst & Cultuur in de Pauluskerk, spraken met bezoekers over hun dromen, hun levens en passies. Peter legde dit vast op beeld. Mensen zijn zoveel meer dan hun problemen. Veel van onze gasten hebben unieke levensverhalen, zitten vol levenswijsheid, en laten ongekende talenten en veerkracht zien. Dat wilden we graag tonen. Het is work in progress: later dit jaar is een tentoonstelling van alle foto’s te zien in de stad.
Lees hier meer in een interview van ZonMw.

Vorige